Add new testimonial 

Tinley Gedragstherapie voor Dieren

Therese Schwartzestraat 114
Almere Nederland , 1328CH
Nederland
+31622241425
eline@tinley.nl
www.tinleygedragstherapievoordieren.nl

Angst voor de dierenarts

Kaya is onze lieve aanhankelijke Rottweiler van 1 jaar oud, maar was bang geworden voor medische handelingen nadat zij een ernstige oogontsteking heeft gehad. Ze wilde niet dat de dierenarts aan haar oog kwam en uiteindelijk probeerde ze zelfs te happen. Na deze gebeurtenis was het ook niet meer mogelijk het oog thuis te zalven. Kaya vertoonde grote angst, wilde zichzelf losrukken en deed ontsnappingspogingen. We zijn hier enorm van geschrokken, zeker omdat Kaya normaal gesproken een hele lieve zachtaardige hond is. We hebben vervolgens de hulp ingeroepen van Marieke van der Burgt. Marieke ging op een fijne manier om met Kaya en stelde een duidelijke diagnose, gaf ons inzicht in het gedrag van Kaya en haar emotionele toestand. We hebben in totaal 2 afspraken met Marieke gehad. Marieke heeft aan de hand van een duidelijk plan van aanpak snel kunnen bereiken dat Kaya zich weer laat onderzoeken bij de dierenarts. Wij hebben bewondering voor de wijze waarop zij dit zo snel heeft kunnen bewerkstelligen en zijn haar hiervoor erg dankbaar.

We hadden een onhandelbare, onberekenbare, felle, a-sociale, lieve en aanhankelijke witte keeshond van 12 maanden, Youri. We hebben nu een handelbare, felle, lieve en aanhankelijke witte keeshond van 18 maanden. Daartussen ligt een half jaar van trainen, feed back en informatie krijgen over onze keeshond van Henk van Wijk. Wij bleken een hond te hebben met een heel hoog stressniveau. Door wat aanpassingen in onze omgang met Youri (o.a. absolute rust in huis en geen apporteerspelletjes meer) verbeterde er al heel veel in zijn gedrag. Henk heeft ons zoveel verteld over het gedrag van een hond en een keeshond in het bijzonder dat wij onze hond veel beter zijn gaan begrijpen en vervelende situaties nu makkelijker kunnen voorkomen. Wij waren 6 maanden geleden ten einde raad en op het punt om een ander huis voor hem te zoeken. Na de eindeloze, professionele en geduldige begeleiding van Henk zien wij gelukkig weer een toekomst samen met Youri. Waarvoor onze dank.

Yuma

Yuma is een 2-jarige Laika(zie foto🐶). Opgegroeid in een heel sociaal nest en na 10 weken bij ons gekomen. Yuma is erg nieuwsgierig en eigenlijk nergens bang voor en altijd heel sociaal naar andere honden. De Laika heeft van naturen een kriulstaat en rechtopstaande oren, wat volgens de gedragsdeskundige van Tinley over komt als arrogantie. Dit resulteerde helaas dat Yuma in een korte periode tot 4x toe van achteren werd aangevallen door grote reuen. Na de 4e keer was Yuma er klaar mee en verandere hij van sociale hond, naar agressief richting stoere reuen. Dit resulteerde naar 2 schade gevallen. Loslopen behoorde jammer genoeg niet meer tot de mogelijkheden. Op advies van een collega, de hulp van een hondengedragsdeskundige van Tinley ingenomen. Met zijn (Henk) deskundigheid en kennis en met behulp van de clicker methode Yuma weer op de rails gekregen. We zijn nu zo’n 2 maanden bezig en maken nog steeds progressie. Erg blij met het advies en er van overtuigd, dat Yuma uiteindelijk weer zijn oude sociale zelf wordt. Geniet weer heerlijk van zijn loslopen, maar nu onder directe controle van zijn happy baasje.

Onrustige geadopteerde kitten uit Griekenland

Met mijn handen in het haar belde ik Diana op. Mijn kitten ( geadopteerd uit Griekenland ) vertoonde zoveel agressie en wantrouwen, dat ik niet meer wist wat ik er mee aan moest. Diana was ontzettend begripvol. Ik kon direct een afspraak maken. Het thuisbezoek heb ik als erg prettig ervaren. Diana legde haarfijn uit wat Liselotje ( poes ) bedoelde met haar lichaamstaal en hoe ik daar (beter) op kan reageren. Nadat het thuisbezoek had plaatsgevonden kreeg ik een uitgebreid advies toegestuurd. Met de tips en tricks die ik heb gekregen ervaart Liselotje minder stress, vertoont ze bijna geen agressie meer en is ze weer kalm en vrolijk. Zonder Diana waren Liselotje en ik niet waar we nu zijn. Ik kan Diana aan iedereen aanraden! Dankjewel Diana!

Sproeiende Rosa

Een paar maanden geleden kreeg onze poes Rosa een blaasontsteking. Ze sproeide het hele huis onder. Ze werd behandeld voor de blaasontsteking, maar ze bleef daarna in huis sproeien. Na een tijdje de situatie aangekeken te hebben, toch maar een kattengedragstherapeut ingeschakeld. We kwamen terecht bij Yvon. Rosa was niet gestrest of ongelukkig, maar gewoon niet meer tevreden met de bak. Een simpele aanpassing heeft wonderen verricht. Rosa heeft al 2 maanden niet gesproeid. Rosa kreeg in augustus een oorontsteking en door het geven van medicatie was zij zwaar getraumatiseerd. Ze at niet meer, rende keihard voor ons weg en kroop steeds verder in haar schulp. Met behulp van de dierenarts at ze gelukkig weer, maar verder was ze extreem bang en gestrest. We waren bang dat ze door deze ervaring weer ging sproeien en haar angst niet kon overwinnen, dus we hebben Yvon ook voor deze kwestie advies gevraagd. Het heeft weken geduurd om haar vertrouwen weer terug te winnen. Met geduld, aandacht, liefde en vooral veel lekkernijen is het gelukt om nu echt rust in huis te hebben. Rosa is weer als vanouds. Bedankt Yvon voor de goede zorgen en adviezen.

Herintroductie katten

Igor en Pjotr zijn twee broer van 11 jaar. Nadat Igor geopereerd was en met een kap op thuis kwam herkende zijn broer hem niet meer en was bang van hem. Grommen, blazen. Igor snapte er niets van. Later op de dag viel Igor Pjotr aan. Gillen, krijsen en de haren vlogen in het rond. Ze beide gescheiden, geprobeerd ze weer te herenigen wat niet goed lukte. Toen via Tinley bij Corine terecht gekomen. Ze kwam heel snel de boys observeren en heeft tips gegeven hoe ze weer met hele kleine stapjes te herenigen. Zou een lang proces worden. Wekelijks hadden we telefonisch contact en had ik binnen een paar minuten een e-mail met de samenvatting van ons gesprek en de nodige tips om verder te gaan. Indien nodig mocht ik ook tussendoor bellen. Na drie maanden gaat het weer goed met ze. Was echt bang geweest dat een van de twee herplaatst zou moeten worden. Wie doe je weg! Want zo voelt dat! Hoop nog jaren van ze samen te genieten. Corine, bedankt voor alles, ook namens Igor en Pjotr.

Plassende kater

Ik ben echt onder de indruk. Mijn (gecastreerde!) kater plaste al bijna een jaar in huis, op verschillende plekken. Verder vertoonde hij geen enkel teken van stress enz., alles leek verder met hem in orde. Ook geen blaasproblemen. Er kwam wel af en toe een gans aan het raam, waar hij bang voor was (ik woon in een woonboot). Ik dacht dat dat misschien het probleem was. Uiteindelijk heb ik een afspraak met een therapeut van Tinley Gedragstherapie gemaakt. Zij beaamde mijn gevoel dat mijn kat rustig gedrag vertoonde en dus dat de situatie enigszins afwijkend was. Maar ze sloot uit dat het plassen met die gans te maken had. Aanvankelijk stond ik daar enigszins sceptisch tegenover, want het was mij overduidelijk dat mijn kat echt bang was voor dat beest. Wel heeft ze duidelijke uitleg gegeven van wat volgens haar het probleem was. Dat strookte niet helemaal met wat ik zelf meende te hebben waargenomen, maar ik besloot haar adviezen trouw op te volgen. Ik had tenslotte niets te verliezen. Uiteindelijk had ze helemaal gelijk, want het probleem was binnen een maand voor 100% opgelost. Een grote verrassing voor mij dus, en ook een grote opluchting. Het is duidelijk dat deze gedragstherapie heel degelijk is en op de wetenschap is gebaseerd. Niks zweverigs. Zeer aanbevolen.

Met dank aan Henk

Onze bijzondere hond, als pup in de vuilnisbak in Spanje gevonden, is best heel lief. Met bezoek was het echter een drama. Henk heeft ons goede uitleg gegeven waar dit gedrag vandaan kwam en voor stond. En hij heeft goede tips gegeven over hoe verder. Oefening baart kunst. Hond blij en bezoek blij.

Help with chronically stressed dog (belgian Mailnois)

Henk has worked wonders with my chronically stressed dog. Ziggy got so stressed when new people (or even people he knew) came to the house, I stopped having visitors. He also was also often very anxious around me and my house-mate, and would chew and suck the rugs. Henk has fixed this behaviour, so we can now have visitors and were able to buy new rugs! In addition Henk has given many tips on how to deal with outside stressors, and advised us on trying some different calming medications. Additionally Henk has helped advise on diet. Henk impressed me from the beginning in understanding Ziggy and that due to his severe anxiety, certain methods of approaching him just do not work. That is the opposite to some previous trainers I have tried who have wanted me to ''be more dominant, be the leader, correct him'' etc. Henk knows dogs and I would definitely turn to him again in the future if I need more advice. Thank you Henk!

Herintroductie katten

Na de aankoop van een kitten om bij mijn huidige kat te plaatsen, ging het helemaal mis. Mijn oudere knuffelkat veranderde in een monster, ze viel de kitten aan en begon zelfs mensen aan te vallen. Daarna heb ik ze in aparte kamers gezet en naar een oplossing gezocht, toen kwam ik uit bij Tinley en uiteindelijk bij Corine Vos, een gedragstherapeut voor o.a katten. Ze kon gelukkig zeer snel langskomen aan huis om te kijken wat er aan de hand was. Ik dacht dat mijn kat agressief was, maar ze bleek gewoon heel erg bang te zijn! Nadat er een plan van aanpak was gemaakt kreeg ik nog uitleg over stresssignalen en tips over hoe ik kon trainen. Ook moest er het een en ander verbouwd worden in huis. Vervolgens ging ik zelf aan de slag met trainen en had wekelijks contact met de gedragstherapeut over de stand van zaken. Helaas moest ik voor mijn kat hele kleine stappen maken en duurde het uiteindelijk erg lang, maar de aanhouder wint! Ik kreeg erg goede ondersteuning en fijne tips waardoor het toch goed gekomen is. Ik kan Corine Vos niet genoeg bedanken voor alle hulp die ik gehad heb! Zelfs nadat de periode van begeleiding voorbij was, mocht ik nog contact met haar opnemen om vragen te stellen totdat de katten bij elkaar konden. Ontzettend fijn en goed geholpen!

Voor Henk van Wijk van Diana en Beau

Ik ben ontzettend dankbaar dat Henk op onze pad is terecht gekomen. Zelf heb ik een vorm van autisme, Asperger en heb ik een Zwitsere Witte Herder Beau. Een Zwitserse Witte Herder is een gevoelige hond en angstig in zijn puppy en pubertijd, Henk coacht ons zo dat ik samen met Beau relaxed op pad kan gaan en een prima relaxte maatje in huis is. Henk is altijd via Whatsapp te bereiken in gevallen van nood, wat super werkt. Thanks HenkGroetjes van Dianaen Beau

Vuurwerkangst aanpakken

Vanwege de vuurwerkangst van onze golden retriever kwam Joke bij ons thuis voor advies. Ook vroegen we haar mee te denken over de juiste aanpak om met onze beetje onzekere hond te reizen met een camper. Op beide problemen hebben we op een vriendelijke en rustige manier feed-back en tips gekregen. Voor de angst voor vuurwerk en harde knallen een overzichtelijk plan van aanpak. Het reizen met de camper is alvast goed gelukt. Voor de vuurwerkangst zal langere training nodig zijn. De handvatten van Joke geven ons als baas vertrouwen en dat is ook al helpend.

Pixie is gestresst, of toch niet?

Al enkele jaren heeft een van onze 4 katten, Pixie, last van blaasontstekingen en blaasgruis. Zielig uiteraard voor hem, maar na van alles geprobeerd te hebben, waren/zijn wij inmiddels ten einde raad. De dierenarts kwam (goedbedoeld) met het advies om een herplaatsing van Pixie te overwegen. Dat kunnen we niet over ons hart verkrijgen. De motivatie van de dierenarts is dat Pixie last heeft van stress en het vermoedelijk niet fijn vind om in een zogeheten "meerkatshuishouden" te leven. Naar ons idee had Pixie geen last van stress en kan hij het goed of zelfs zeer goed met de andere drie katten vinden, maar de mening van een expert was hierin gewenst. Via de dierenarts werden we doorverwezen naar Tinley en is afgelopen vrijdag, 18 mei, gedragstherapeute Mona de Keizer bij ons langsgeweest. Van te voren hebben we een hoop vragenlijsten ingevuld en het gedrag van onze katten nog beter geobserveerd. Vrijdag was het dan eindelijk zo ver. Mijn partner en ik waren beiden behoorlijk gespannen, want je krijgt natuurlijk ook te horen dat er dingen beter danwel anders kunnen, terwijl we het altijd met de beste bedoelingen op onze eigen manier hebben gedaan. Mona heeft uiteindelijk bijna 2,5 uur middenin onze woonkamer gezeten en de katten geobserveerd. Al na enkele minuten kregen we het goede nieuws, dat Pixie zoiezo niet chronisch gestresst is en dat zijn blaasproblemen kennelijk een andere oorzaak hebben. We kregen veel tips en uitleg over het gedrag van de katten. We vonden het een hele waardevolle avond en zijn die avond nog met alle tips aan de slag gegaan. Nieuwe, veel grotere, kattenbakken, ander grind, andere manier van schoonmaken van de bakken, meer spelen met de katten en noem het allemaal maar op. Ik kan op dit moment nog niet zeggen of deze veranderingen de blaasproblemen van Pixie structureel hebben aangepakt, maar we hebben er wel weer alle vertrouwen in en zijn al geholpen met het feit dat we weten dat hij niet gestresst is en dat we naar andere oorzaken moeten kijken.

Igor de rotweiler

Wij hebben een rotweiler mannetje van nu 5 jaar vorig jaar kwam in contact met joke van Tinley die kwam bij ons thuis voor het probleem met andere honden en onze rotweiler ij deed altijd heel lelijk dacht ik dan,maar na veel geduld van Joke en een hoop trainen heb ik een andere hond gekregen en Igor een andere baas Igor speelt nu vrolijk met andere honden en zijn bal ik kan het iedereen aanraden. Joke toppie en nogmaals bedankt voor het aandragen van alle opties kus van Igor

Boef is geslaagd!

Ik wilde je vertellen dat Boef geslaagd is voor de cursus jonge honden ABC. Nu op naar de volgende cursus. Na de castratie gaat het steeds beter en hebben er nu een wereldhondje aan. Joke jij ook nog heel erg bedankt voor alle steun en luisterend oor. groetjes Carlo en José

Blaffende honden bijten niet (maar...)

Onze Heidewachtel reu Thommie is 2 jaar oud. Al meer dan een jaar blaft en gromt hij vaak en veel naar alles wat in zijn ogen afwijkt van het normale. De buurman die in zijn auto stapt, mensen die iets te luidruchtig voorbij komen, een hond die hij niet (her)kent, soms vertoont hij dit gedrag zelfs richting ons. Gevolg hiervan is dat de frustratie bij ons flink is toegenomen. We houden van onze hond, maar het voortdurende geblaf werkt je in toenemende mate op je zenuwen. Los daarvan willen we ook niet dat anderen overlast ervaren van onze hond. We kamperen graag en ook daar kan dit gedrag van Thommie erg storend zijn voor de omgeving en voor ons. Natuurlijk hadden we al van alles geprobeerd, al dan niet naar aanleiding van adviezen, maar niets leek te helpen. Krachtig optreden was in onze ogen niet de voor de hand liggende oplossing, omdat we het gedrag van Thommie als onzeker zouden typeren. Op enig moment waren we de wanhoop nabij waarbij we ons emotioneel hebben afgevraagd of wij wel de goede bazen zijn voor onze hond. De dierenarts verwees ons naar Tinley en zo kwamen we in contact met Peter Martens. Na een uitgebreide anamnese middels het invullen van formulieren en het verzenden van een aantal video’s ging hij met ons in gesprek. Tijdens dat gesprek bleek dat de wijze waarop wij op Thommie hebben gereageerd, met grote waarschijnlijkheid zijn gedrag heeft versterkt. Dat was nieuw voor ons, maar door de goede argumentatie achteraf gezien ook wel weer logisch. Peter heeft ons verschillende strategieën voorgesteld waaronder het werken met trainingsdiscs. Zowel Thommie als wij hebben kennis gemaakt met dit hulpmiddel, waarbij er een gedegen instructie is gegeven over hoe te handelen bij ongewenst blafgedrag. Deze informatie kregen we na het consult ook toegestuurd. Na anderhalf uur hebben we afscheid genomen van Peter met de afspraak om na een week telefonisch de voortgang te bespreken en zijn we aan de slag gegaan. Het resultaat mag je gerust verbluffend noemen. Het simpele gegeven dat je weet wat je moet doen op het moment dat de hond blaft, maakt een wereld van verschil. De machteloosheid is weg. Bovendien reageert Thommie er positief op, zonder dat wij boos hoeven te worden en kunnen wij zijn goede gedrag belonen. De methode is zeer hond vriendelijk en dat is voor ons erg belangrijk. Het spreekt na bovenstaande voor zich dat wij bijzonder tevreden zijn over de geleverde dienst. Peter heeft een positieve bijdrage geleverd aan de sfeer bij ons en daar zijn we hem dankbaar voor.

Overenthousiast hondje en de kitten

Ons boomertje Milou was zo enthousiast naar onze nieuwe kitten, dat we haar drie weken in huis aan de lijn moesten houden. Dag en nacht moesten we erbij blijven. Anders stortte ze zich op Thomasje.Toen toch maar gebeld met Marieke. "Wat moeten we doen"? We werden er horendol van. We moesten zelfs thuis werken, want we konden ze niet alleen laten. Milou bedoelde het niet kwaad, maar liet de kitten geen moment met rust gepaard met geblaf en gepiep. Marieke had allerlei tips en die werkten vrij snel. En kijk nu: ze drinken samen uit een bakje, ze poetsen elkaars snoetje en kruipen tegen elkaar aan op bed. BEDANKT MARIEKE!