Add new testimonial 

Tinley Gedragstherapie voor Dieren

Therese Schwartzestraat 114
Almere Nederland
Nederland
+31622241425
eline@tinley.nl
www.tinleygedragstherapievoordieren.nl

Overenthousiast hondje en de kitten

Ons boomertje Milou was zo enthousiast naar onze nieuwe kitten, dat we haar drie weken in huis aan de lijn moesten houden. Dag en nacht moesten we erbij blijven. Anders stortte ze zich op Thomasje.Toen toch maar gebeld met Marieke. "Wat moeten we doen"? We werden er horendol van. We moesten zelfs thuis werken, want we konden ze niet alleen laten. Milou bedoelde het niet kwaad, maar liet de kitten geen moment met rust gepaard met geblaf en gepiep. Marieke had allerlei tips en die werkten vrij snel. En kijk nu: ze drinken samen uit een bakje, ze poetsen elkaars snoetje en kruipen tegen elkaar aan op bed. BEDANKT MARIEKE!

Mijn paard kan niet alleen zijn

Omdat het stal- en weidevriendje van mijn Arabier was overleden heb ik in november vorig jaar een jonge 3,5 jarige Arabier gekocht: Nijinsky. De 2 gaan goed samen echter ontstond het probleem dat Nijinsky niet alleen kan zijn. Inmiddels is het 4 weken geleden dat gedragstherapeut Lynn Roeten bij mij op locatie is geweest voor een consult. Mede dankzij de nuttige praktische adviezen en nazorg heb ik de juiste handvatten en tips gekregen die ik nodig had.

Rust en plezier met mijn paard

Mijn paard had angst en spanning bij het opzadelen, ging regelmatig hangen of liet zich achterovervallen. Direct na het consult aan de slag gedaan met het advies van Arlène Jansen. Na enkele dagen totaal ander paard. Voor het eerst sinds tijden (jaren!) kon kon ik hem rustig zadel en poetsen. Ik heb er eindelijk weer vertrouwen in dat het goed komt!

Hulp voor onze hond

We zijn blij met de hulp die we gekregen hebben voor Rico, onze adoptiehond uit Spanje. We zijn er nog niet, zijn angst is groot. Maar de angst is al enorm verminderd en we hebben weer vertrouwen in de toekomst. Onze hond was zo bang, we hadden al verschillende deskundigen geraadpleegd.

Testimonial #26

Semmie mijn kat gedroeg zich schuw, en meed contact met mensen. Daarnaast plaste hij regelmatig naast de bak. Van Corine van Tinley heb ik verschillende tips gekregen hoe dit te verbeteren. Semmie heeft sindsdien niet meer naast de bak geplast en zijn gedrag is behoorlijk sociaal geworden. Ik vind hem echt een leuk en gezellig katje geworden die regelmatig direct contact met me zoek. De verandering is eigenlijk enorm.

Testimonial #25

Kleine aanpassing lost groot probleem op

Onze kat platste sinds kort op een nieuw vloerkleed in de woonkamer. Yvon hoorde ons verhaal aan en heeft een oplossing voorgesteld die voor ons en de kat een uitkomst is. Sindsdien zijn we verlost van de nare geuren in de woonkamer.

poes Saartje opeens onzindelijk

Nadat onze lieve Saartje opeens onzindelijk werd na 10 jaar geen problemen hebben wij Yvon ingeschakeld. Al snel tijdens de sessie had Yvon een oplossing voor dit grote probleem met zeer logische uitleg. Ons probleem is volledig opgelost. Superblij!

Chihuahua Tygo

Onze chihuahua Tygo (reu, 2 jaar oud) was erg angstig. Hij uitte zich door veelvuldig te blaffen naar passanten en visite. Hij hield pas op als mensen weer naar huis gingen. Ik had al zo vaak op internet gezocht naar tips en vanalles geprobeerd, maar niets hielp. Met onze andere hond heb ik een puppycursus gevolgd bij Marieke vd Burght. Ik wist dat zij ook gedragstherapeute voor honden is, dus besloot contact te zoeken met haar. Vorige week dinsdag een consult gehad, waarbij me heel veel duidelijk is geworden. Als ik alles hier typ wordt de recensie veel te lang, dus ik hou het kort. We zijn nu 6 dagen verder en ik heb een heel ander hondje! Tygo blaft nog nauwelijks. Als hij wil blaffen kijkt hij me al aan, wetende dat dat niet de bedoeling is. Een enkele keer blaft hij toch, maar hij is dan heel goed te corrigeren. Visite vraagt zich af wat er met Tygo gebeurt is, omdat hij gewoon stil en kwispelend naast mij gaat staan als zij binnen zijn :-). Ik wist dat Marieke goed was in haar vak, maar dat we dit konden bereiken in slechts 6 dagen had ik nooit verwacht! We hebben nog wel een probleempje met de zindelijkheid, maar ik verwacht dat dit ook goed gaat komen met alle tips die ik gehad heb. We pakken het stap voor stap aan. Ik zou alle mensen die “probleemgedrag” bij hun hond zien willen aanraden om contact op te nemen met een gedragstherapeut, het is echt de moeite waard!

Wonderen verricht

Ons katje Pippa kwam vanaf de straat samen met haar zusje Gigi bij ons in huis. Gigi is altijd erg brutaal geweest, maar Pippa erg bang en afwachtend. Pippa vertrouwde alleen mij, en zelfs voor mijn vriend die ook hier woont, was zij erg bang en rende ze voor hem weg. Via de dierenarts kwamen wij bij Kirsten terecht. Ons doel was om Pippa wat meer zelfvertrouwen te geven en niet zozeer dat ze nooit meer bang is of nooit meer wegrent/verstopt. Echter heeft Kirsten wonderen verricht, en zocht Pippa steeds vaker toenadering. Inmiddels komt ze naar mijn vriend toe om even te knuffelen, likt zijn hand, en sindskort komt ze zelfs bij hem slapen! Nog steeds gaat het elke dag gaat het wat beter. Vorige week waren wij super gelukkig om te zien dat Pippa kopjes gaf aan mijn vriend terwijl hij haar eten gaf, niet wetende dat ze een paar dagen later tussen zijn benen zou liggen slapen en zelfs zonder eten te geven geaaid kon worden. Kirsten zelf is heel erg fijn in de omgang, luistert goed naar zowel mens als dier, en is erg goed bereikbaar in de periode na het consult. Wij zeggen nog dagelijks dat we zo blij zijn deze stap genomen te hebben, en zouden het zonder twijfel weer doen én aanraden. Zelfs als je denkt dat het voor jouw kat niet kan helpen, zou ik dit toch proberen. Wij dachten eerst ook dat dit simpelweg was hoe Pippa was, maar zagen geen andere mogelijkheden meer om haar te helpen dan de therapie, en zie hoe zij nu is! Kirsten, nogmaals onwijs bedankt!!

super blij met Marieke v.d Burgt

Onze poes Lady had blaassteentjes met als gevolg dat ze (ook al waren de steentjes verwijderd en was ze zuiver) buiten de bak maar op plaatsen haar urine en ontlasting liet gaan. Dit was een gewoonte geworden. We hebben daarom Marieke laten langskomen en met haar hulp en haar hele fijne adviezen is het probleem opgelost! Het is nu een maand geleden en Lady heeft netjes al die tijd alleen de bak gebruikt en nergens anders geplast of gepoept. Helemaal top!

Eindelijk geen plas meer naast de bak!!

Er werd hier al langere tijd naast de bak geplast. Altijd dezelfde tijd en plek. Zelf vanalles geprobeerd om het op te lossen maar helaas geen resultaat. Toen contact gezocht met Corine. Die heeft de hele situatie rondom de katten en de bak in huis bekeken. Samen hebben we een plan gemaakt om de nodige veranderingen door te voeren. Andere bakken, ander grit etc etc. En gelukkig werkte het meteen, geen plas meer gezien naast de bak!!! Achteraf gezien had ik veel eerder hulp in moeten schakelen. Zelf had ik dit niet op kunnen lossen. Een gedragsprobleem vraagt toch echt wel om de nodige kennis. Dus ik ben erg tevreden met de adviezen van Corine. Super

Blij dat ik niet naar de dierenarts geluisterd heb!

Dribbel en Messi zijn 2 broertjes van 8 jaar. Ik heb ze uit het asiel gehaald toen ze 3 jaar waren en zijn inmiddels al 5 jaar dikke vriendjes totdat Dribbel geopereerd werd aan blaasstenen. Messi moest ook mee naar de dierenarts en bij thuiskomst wilde Messi niks meer van Dribbel weten. Het resulteerde in blazen en agressie naar Dribbel. De dierenarts gaf aan gedragstherapie te proberen of er misschien voor te kiezen 1 te herplaatsen. Het herplaatsen kon ik niet over mijn hart verkrijgen! Via Tinley ben ik in contact gekomen met Corine. Zij kwam thuis observeren. Ze is heel rustig en ze was zelfs al vriendjes met Messi die normaal niet zo snel naar een vreemde toe komt. Dribbel bleef veilig in zijn hoekje onder de trouwjurk zitten. Corine legde duidelijk uit dat het een langzaam process is en dat ik zelf het meeste werk moest doen. Ze gaf duidelijke tips van hoe ik de opdrachten moest uitvoeren. Zelfs toen ik het even niet meer zag zitten gaf ze deskundige advies om me weer in de positieve instelling te komen. Iedere dag ben ik met de katten bezig geweest. Wekelijks heb ik contact gehad met Corine over de vooruitgang en ook voor mezelf als bevestiging dat ik het goed deed. En na 3 maanden hard werken kan ik met oprecht zeggen dat de gedragstherapie geslaagd is! Mijn vriendjes zijn weer vriendjes en wassen elkaar en spelen weer volop met elkaar! Als je echt van je dieren houdt dan heb je er alles voor over en na hard werken komt het weer goed. Ik ben zo blij dat ik niet naar de dierenarts geluisterd heb!

Gelukkig weer vrienden

Ik heb 4 honden. Maar dit gaat over Beau, amstaff x mastiff x american bull, en duke, pitt bull x american stafford. Vanaf het begin 4 poten op 1 buik. Tot augustus 2017. Zonder enige aanleiding vliegen ze elkaar aan. Gevolg: mijn vriend met een kapotte duim naar het ziekenhuis. En 2 gehavende honden. Vooral duke. Ik helemaal in paniek. Dus heb Ik, op aanraden van, contact opgenomen met tinley Eline werd mijn adviseur. Ze heeft mijn honden geobserveerd. En haar advies uitgebracht. Ze was heel eerlijk. Gezien het soort honden kon dit wel eens een probleem worden. Ik heb haar advies ten harte genomen. En 10 weken later... speelde ze weer samen. Alsof er niets gebeurd was. Natuurlijk moet ik op blijven letten. Maar dit geldt voor alle hondeneigenaren. Ik ben super blij met de hulp van tinley en Eline. Zonder hen had ik 1 van mijn honden af moeten geven. Nu zijn ze weer vrienden. Ik zal tinley en Eline dan ook aanbevelen!!! Dank jullie wel!!!!

Goede, deskundige en fijne hulp van Marieke

Met onze nieuwe hond van vijf jaar oud en onbekend verleden hebben we enkele problemen waar we niet uitkomen. Alhoewel ik zelf het diploma voor hondengedragstherapeut heb behaald, mis ik ondertussen wel 7 jr. ervaring. Marieke van der Burgt heeft niet alleen een aantal diploma’s, maar ook jarenlange ervaring, en ook met asielhonden. Ik had niemand anders willen hebben. Haar bezoek zorgde voor meer begrip en in het beter lezen van onze hond - en we vinden hem nu nóg liever :-) We zijn er nog niet voor één probleem, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat ook in goede banen wordt geleid.

Pallino's Family

Yvon was fantastic in giving us the best tips to find a solution to our problem! She gave us practical information and also psychological tips on how to approach our pet ! so we were very happy, problem looks (nearly) solved completely. Finger crossed it stays like this, and yes Yvon was a great support and help. Thank you! from Pallino's Family

Testimonial #13

Onze hond Tayka van 5 jaar, met artrose, is erg bang van vuurwerk, daarvoor hebben we de hulp in geschakeld van gedragstherapeute Marieke van der Burgt, Gaandeweg kwamen er meer gedragsproblemen aan de orde, o.a. dat Tayka tegen mensen op springt en veelvuldig hard blaft. De angst voor vuurwerk is verminderd maar verdiend nog de nodige continue aandacht, Marieke heeft mij een commando aangeleerd voor Tayka als ze springt en blaft, en dat werkt zo goed, ze springt en blaft al bijna niet meer, ik vind het zo bijzonder en ben zo blij dat Marieke ons daar zo goed mee geholpen heeft. Ook het contact was erg gemoedelijk t.o.v. ons maar ook t.o.v. Tayka Tayka mag gewoon zijn wie ze is en moet niks, ze word als het ware in haar waarde gelaten, ze is hond, en hoeft niet perfekt te zijn De gedragsproblemen leert Marieke op een leerzame doch fijne manier tussen Tayka en mij af, mijn band met Tayka is daar beter van geworden.

Extreem veel blaffen

Onze hond, Koda, blaft al jaren onophoudelijk. We namen hem nergens mee naar toe. Bij visite sloten we hem op. Het leek wel steeds erger te worden. Tot Marieke kwam. Er ging een wereld voor ons open. Met een simpel trucje hebben we het blaffen aangepakt. En was het blaffen na 1 consult al met zeker 95% teruggedrongen.