Add new testimonial 

Tinley Gedragstherapie voor Dieren

Therese Schwartzestraat 114
Almere Nederland , 1328CH
Nederland
+31622241425
eline@tinley.nl
www.tinleygedragstherapievoordieren.nl

Kattenbakmanagement

Gelukkig nieuwjaar iedereen! Ik wil graag Corine bedanken voor haar hulp met het kattenbakmanagement. Al haar adviezen wat ze heeft gegeven, hebben allemaal geholpen. Ik heb veel geleerd over het kattenbakmanagement en over het zorgen van 2 hele nieuwsgierige binnenkatten. Bedankt Corine.

Vechtende katten

Corine Vos heeft ons gedurende een lange periode geholpen met het oplossen van ruzie tussen onze twee katten. Van het ene op het andere moment konden ze niet langer bij elkaar in de buurt zijn zonder heftig te vechten. Corine heeft ons enorm goed geholpen om de katten, die vanaf dat moment gescheiden leefden, weer bij elkaar te krijgen. De begeleiding van Corine daarbij was intensief en veel uitgebreider dan van te voren verwacht. Wij zijn erg positief over de begeleiding en raden dit aan indien je met een gelijksoortig probleem zit.

Binnenplassen

Wat blij dat we hulp hebben gezocht bij de Gedragstherapeute. Binnen 8 weken was onze poes van het binnenplassen af.

Kirsten is een fijne kattengedragstherapeut!

Leuk en fijn mens. Ze neemt echt de tijd voor ons. Ze heeft vele nuttige tips en luistert goed naar onze mening. Hopelijk gaan onze katjes straks lekker met elkaar om. Groetjes Petra en Laura

Introduction of our new dog to our 2 cats

We had our 2 cats for 7 years before we adopted our dog. Our cats are NOT fond of dogs and actually hate dogs. Eline came to help us with the introduction and gave us some tips. Her tips worked wonders as our cats and dog where lying down close to eachother and walking by eachother within a week. One of our cats was not even eating when he saw the dog but with Eline's help they got accustomed to eachother very quickly.

Corine was top!

Ben verhuisd en na een tijdje ging me kat sproeien in huis. Wat de meeste mensen niet fijn vinden. Ze is langs geweest, ze heeft geobserveerd en tips gegeven. De dag erna kreeg ik een volledige lijst met wat ik moest uitvoeren. Ben meteen overgegaan in actie en dit heeft meteen geholpen. Hij is gestopt met sproeien. Corine is een super aardige vrouw en gezellig om mee te kletsen. Ze luister goed en kunt haar voor alles bellen/berichten.

onze senior

Ik heb Marieke ingeschakeld omdat Kyra sinds mijn verhuizing blafte als ik afwezig was. De buren hadden aangegeven dat ze Kyra hoorde blaffen en dit vond ik zelf ook erg vervelend, zowel voor de buren als voor Kyra. Tijdens de afspraak is er veel op zijn plaats gevallen. Marieke stelde veel vragen en observeerde Kyra actief. Marieke gaf hierna aan dat ze verwachtte dat Kyra dementie verschijnselen vertoonde. Kyra is 13 jaar en voor de verhuizing was Kyra ook regelmatig onrustig in de avond. Het gedrag uitte zich in graven in een hoek, rondlopen waardoor de stekkers uit het stopcontact waren gelopen en ook werden de gordijnen open en dicht geschoven. Dit heb ik destijds opgelost door haar mee te nemen naar de slaapkamer. Ook de onrust in de nacht was de laatste tijd toegenomen, iets wat ook bij het beeld past van een hond met dementie. Nu slaapt ze ‘s nachts bij mij en krijgt ze een rustgevend tabletje wat ik via de dierenarts heb gekregen. Het alleen zijn kan Kyra dus waarschijnlijk niet meer leren. Ik neem haar vaak mee, vrienden en kennissen hebben hier geen problemen mee. Kyra kan ook redelijk goed in de auto alleen zijn. Als het echt niet anders kan, dan blijft Kyra alleen thuis. Dit is nooit langer dan twee uur. Ze krijgt dan een rustgevend tabletje en dan gaat het gelukkig redelijk goed. Er was een goed contact tussen Marieke en mijn dierenarts tijdens het overleg over medicatie. We hebben keuzes moeten maken, in het belang van Kyra. Medicatie is niet goed voor haar lever, maar medicatie zorgt er wel voor dat haar leven op dit moment fijn is. Ik heb ook tips van Marieke gekregen hoe ik Kyra zoveel mogelijk (geestelijk) fit kan houden. De zoekspelletjes met de brokjes vindt Kyra erg leuk. Al met al ben ik blij met de tips die ik van je heb gekregen en dat ze werken. Ik wens je heel veel succes met al het goede werk dat je doet voor dieren en hun baasjes.

Zeer professionele en vriendelijke begeleiding

Henk heeft ons goed geholpen met het probleemgedrag bij onze hond. Het plusconsult is zeker de moeite waard omdat je in de tweede sessie met hem gaat oefenen wat je in de eerste besproken hebt. Het is ook fijn om leesmateriaal te krijgen specifiek voor de problemen waar je mee gekomen bent. Zeer professioneel!

Onzindelijke kat

Onze kat Diva plaste regelmatig buiten de bak zonder duidelijke reden. We hadden een aantal plasjes ingeleverd bij de dierenarts ook daar bleek niets bijzonders aan de hand te zijn. De dierenarts verwees mij door naar Tinley om eens nader uit te zoeken wat er aan de hand zou kunnen zijn. Laat ik eerlijk zijn: daar had ik mijn bedenkingen bij want het leek mij wat zweverig. Toch besloot ik om een consult af te nemen. Een aantal keren per week urine opruimen was namelijk ondoenlijk. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn beslissing om toch een consult af te nemen voor Diva. Het probleem is namelijk volledig opgelost. Met een paar tips mbt inrichting van de ruimte, plaats en grootte van de kattenbak, soort korrel, en plaatsing van voer en water was het probleem direct opgelost. Heel fijn dat het plasprobleem nu opgelost is en we weer kunnen genieten van onze kat!

Angst voor de dierenarts

Kaya is onze lieve aanhankelijke Rottweiler van 1 jaar oud, maar was bang geworden voor medische handelingen nadat zij een ernstige oogontsteking heeft gehad. Ze wilde niet dat de dierenarts aan haar oog kwam en uiteindelijk probeerde ze zelfs te happen. Na deze gebeurtenis was het ook niet meer mogelijk het oog thuis te zalven. Kaya vertoonde grote angst, wilde zichzelf losrukken en deed ontsnappingspogingen. We zijn hier enorm van geschrokken, zeker omdat Kaya normaal gesproken een hele lieve zachtaardige hond is. We hebben vervolgens de hulp ingeroepen van Marieke van der Burgt. Marieke ging op een fijne manier om met Kaya en stelde een duidelijke diagnose, gaf ons inzicht in het gedrag van Kaya en haar emotionele toestand. We hebben in totaal 2 afspraken met Marieke gehad. Marieke heeft aan de hand van een duidelijk plan van aanpak snel kunnen bereiken dat Kaya zich weer laat onderzoeken bij de dierenarts. Wij hebben bewondering voor de wijze waarop zij dit zo snel heeft kunnen bewerkstelligen en zijn haar hiervoor erg dankbaar.

We hadden een onhandelbare, onberekenbare, felle, a-sociale, lieve en aanhankelijke witte keeshond van 12 maanden, Youri. We hebben nu een handelbare, felle, lieve en aanhankelijke witte keeshond van 18 maanden. Daartussen ligt een half jaar van trainen, feed back en informatie krijgen over onze keeshond van Henk van Wijk. Wij bleken een hond te hebben met een heel hoog stressniveau. Door wat aanpassingen in onze omgang met Youri (o.a. absolute rust in huis en geen apporteerspelletjes meer) verbeterde er al heel veel in zijn gedrag. Henk heeft ons zoveel verteld over het gedrag van een hond en een keeshond in het bijzonder dat wij onze hond veel beter zijn gaan begrijpen en vervelende situaties nu makkelijker kunnen voorkomen. Wij waren 6 maanden geleden ten einde raad en op het punt om een ander huis voor hem te zoeken. Na de eindeloze, professionele en geduldige begeleiding van Henk zien wij gelukkig weer een toekomst samen met Youri. Waarvoor onze dank.

Yuma

Yuma is een 2-jarige Laika(zie foto🐶). Opgegroeid in een heel sociaal nest en na 10 weken bij ons gekomen. Yuma is erg nieuwsgierig en eigenlijk nergens bang voor en altijd heel sociaal naar andere honden. De Laika heeft van naturen een kriulstaat en rechtopstaande oren, wat volgens de gedragsdeskundige van Tinley over komt als arrogantie. Dit resulteerde helaas dat Yuma in een korte periode tot 4x toe van achteren werd aangevallen door grote reuen. Na de 4e keer was Yuma er klaar mee en verandere hij van sociale hond, naar agressief richting stoere reuen. Dit resulteerde naar 2 schade gevallen. Loslopen behoorde jammer genoeg niet meer tot de mogelijkheden. Op advies van een collega, de hulp van een hondengedragsdeskundige van Tinley ingenomen. Met zijn (Henk) deskundigheid en kennis en met behulp van de clicker methode Yuma weer op de rails gekregen. We zijn nu zo’n 2 maanden bezig en maken nog steeds progressie. Erg blij met het advies en er van overtuigd, dat Yuma uiteindelijk weer zijn oude sociale zelf wordt. Geniet weer heerlijk van zijn loslopen, maar nu onder directe controle van zijn happy baasje.

Onrustige geadopteerde kitten uit Griekenland

Met mijn handen in het haar belde ik Diana op. Mijn kitten ( geadopteerd uit Griekenland ) vertoonde zoveel agressie en wantrouwen, dat ik niet meer wist wat ik er mee aan moest. Diana was ontzettend begripvol. Ik kon direct een afspraak maken. Het thuisbezoek heb ik als erg prettig ervaren. Diana legde haarfijn uit wat Liselotje ( poes ) bedoelde met haar lichaamstaal en hoe ik daar (beter) op kan reageren. Nadat het thuisbezoek had plaatsgevonden kreeg ik een uitgebreid advies toegestuurd. Met de tips en tricks die ik heb gekregen ervaart Liselotje minder stress, vertoont ze bijna geen agressie meer en is ze weer kalm en vrolijk. Zonder Diana waren Liselotje en ik niet waar we nu zijn. Ik kan Diana aan iedereen aanraden! Dankjewel Diana!

Sproeiende Rosa

Een paar maanden geleden kreeg onze poes Rosa een blaasontsteking. Ze sproeide het hele huis onder. Ze werd behandeld voor de blaasontsteking, maar ze bleef daarna in huis sproeien. Na een tijdje de situatie aangekeken te hebben, toch maar een kattengedragstherapeut ingeschakeld. We kwamen terecht bij Yvon. Rosa was niet gestrest of ongelukkig, maar gewoon niet meer tevreden met de bak. Een simpele aanpassing heeft wonderen verricht. Rosa heeft al 2 maanden niet gesproeid. Rosa kreeg in augustus een oorontsteking en door het geven van medicatie was zij zwaar getraumatiseerd. Ze at niet meer, rende keihard voor ons weg en kroop steeds verder in haar schulp. Met behulp van de dierenarts at ze gelukkig weer, maar verder was ze extreem bang en gestrest. We waren bang dat ze door deze ervaring weer ging sproeien en haar angst niet kon overwinnen, dus we hebben Yvon ook voor deze kwestie advies gevraagd. Het heeft weken geduurd om haar vertrouwen weer terug te winnen. Met geduld, aandacht, liefde en vooral veel lekkernijen is het gelukt om nu echt rust in huis te hebben. Rosa is weer als vanouds. Bedankt Yvon voor de goede zorgen en adviezen.

Herintroductie katten

Igor en Pjotr zijn twee broer van 11 jaar. Nadat Igor geopereerd was en met een kap op thuis kwam herkende zijn broer hem niet meer en was bang van hem. Grommen, blazen. Igor snapte er niets van. Later op de dag viel Igor Pjotr aan. Gillen, krijsen en de haren vlogen in het rond. Ze beide gescheiden, geprobeerd ze weer te herenigen wat niet goed lukte. Toen via Tinley bij Corine terecht gekomen. Ze kwam heel snel de boys observeren en heeft tips gegeven hoe ze weer met hele kleine stapjes te herenigen. Zou een lang proces worden. Wekelijks hadden we telefonisch contact en had ik binnen een paar minuten een e-mail met de samenvatting van ons gesprek en de nodige tips om verder te gaan. Indien nodig mocht ik ook tussendoor bellen. Na drie maanden gaat het weer goed met ze. Was echt bang geweest dat een van de twee herplaatst zou moeten worden. Wie doe je weg! Want zo voelt dat! Hoop nog jaren van ze samen te genieten. Corine, bedankt voor alles, ook namens Igor en Pjotr.

Plassende kater

Ik ben echt onder de indruk. Mijn (gecastreerde!) kater plaste al bijna een jaar in huis, op verschillende plekken. Verder vertoonde hij geen enkel teken van stress enz., alles leek verder met hem in orde. Ook geen blaasproblemen. Er kwam wel af en toe een gans aan het raam, waar hij bang voor was (ik woon in een woonboot). Ik dacht dat dat misschien het probleem was. Uiteindelijk heb ik een afspraak met een therapeut van Tinley Gedragstherapie gemaakt. Zij beaamde mijn gevoel dat mijn kat rustig gedrag vertoonde en dus dat de situatie enigszins afwijkend was. Maar ze sloot uit dat het plassen met die gans te maken had. Aanvankelijk stond ik daar enigszins sceptisch tegenover, want het was mij overduidelijk dat mijn kat echt bang was voor dat beest. Wel heeft ze duidelijke uitleg gegeven van wat volgens haar het probleem was. Dat strookte niet helemaal met wat ik zelf meende te hebben waargenomen, maar ik besloot haar adviezen trouw op te volgen. Ik had tenslotte niets te verliezen. Uiteindelijk had ze helemaal gelijk, want het probleem was binnen een maand voor 100% opgelost. Een grote verrassing voor mij dus, en ook een grote opluchting. Het is duidelijk dat deze gedragstherapie heel degelijk is en op de wetenschap is gebaseerd. Niks zweverigs. Zeer aanbevolen.

Met dank aan Henk

Onze bijzondere hond, als pup in de vuilnisbak in Spanje gevonden, is best heel lief. Met bezoek was het echter een drama. Henk heeft ons goede uitleg gegeven waar dit gedrag vandaan kwam en voor stond. En hij heeft goede tips gegeven over hoe verder. Oefening baart kunst. Hond blij en bezoek blij.