Add new testimonial 

Tinley Gedragstherapie voor Dieren

Therese Schwartzestraat 114
Almere Nederland , 1328CH
Nederland
+31622241425
eline@tinley.nl
www.tinleygedragstherapievoordieren.nl

Herintroductie katten

Na de aankoop van een kitten om bij mijn huidige kat te plaatsen, ging het helemaal mis. Mijn oudere knuffelkat veranderde in een monster, ze viel de kitten aan en begon zelfs mensen aan te vallen. Daarna heb ik ze in aparte kamers gezet en naar een oplossing gezocht, toen kwam ik uit bij Tinley en uiteindelijk bij Corine Vos, een gedragstherapeut voor o.a katten. Ze kon gelukkig zeer snel langskomen aan huis om te kijken wat er aan de hand was. Ik dacht dat mijn kat agressief was, maar ze bleek gewoon heel erg bang te zijn! Nadat er een plan van aanpak was gemaakt kreeg ik nog uitleg over stresssignalen en tips over hoe ik kon trainen. Ook moest er het een en ander verbouwd worden in huis. Vervolgens ging ik zelf aan de slag met trainen en had wekelijks contact met de gedragstherapeut over de stand van zaken. Helaas moest ik voor mijn kat hele kleine stappen maken en duurde het uiteindelijk erg lang, maar de aanhouder wint! Ik kreeg erg goede ondersteuning en fijne tips waardoor het toch goed gekomen is. Ik kan Corine Vos niet genoeg bedanken voor alle hulp die ik gehad heb! Zelfs nadat de periode van begeleiding voorbij was, mocht ik nog contact met haar opnemen om vragen te stellen totdat de katten bij elkaar konden. Ontzettend fijn en goed geholpen!

Voor Henk van Wijk van Diana en Beau

Ik ben ontzettend dankbaar dat Henk op onze pad is terecht gekomen. Zelf heb ik een vorm van autisme, Asperger en heb ik een Zwitsere Witte Herder Beau. Een Zwitserse Witte Herder is een gevoelige hond en angstig in zijn puppy en pubertijd, Henk coacht ons zo dat ik samen met Beau relaxed op pad kan gaan en een prima relaxte maatje in huis is. Henk is altijd via Whatsapp te bereiken in gevallen van nood, wat super werkt. Thanks HenkGroetjes van Dianaen Beau

Vuurwerkangst aanpakken

Vanwege de vuurwerkangst van onze golden retriever kwam Joke bij ons thuis voor advies. Ook vroegen we haar mee te denken over de juiste aanpak om met onze beetje onzekere hond te reizen met een camper. Op beide problemen hebben we op een vriendelijke en rustige manier feed-back en tips gekregen. Voor de angst voor vuurwerk en harde knallen een overzichtelijk plan van aanpak. Het reizen met de camper is alvast goed gelukt. Voor de vuurwerkangst zal langere training nodig zijn. De handvatten van Joke geven ons als baas vertrouwen en dat is ook al helpend.

Pixie is gestresst, of toch niet?

Al enkele jaren heeft een van onze 4 katten, Pixie, last van blaasontstekingen en blaasgruis. Zielig uiteraard voor hem, maar na van alles geprobeerd te hebben, waren/zijn wij inmiddels ten einde raad. De dierenarts kwam (goedbedoeld) met het advies om een herplaatsing van Pixie te overwegen. Dat kunnen we niet over ons hart verkrijgen. De motivatie van de dierenarts is dat Pixie last heeft van stress en het vermoedelijk niet fijn vind om in een zogeheten "meerkatshuishouden" te leven. Naar ons idee had Pixie geen last van stress en kan hij het goed of zelfs zeer goed met de andere drie katten vinden, maar de mening van een expert was hierin gewenst. Via de dierenarts werden we doorverwezen naar Tinley en is afgelopen vrijdag, 18 mei, gedragstherapeute Mona de Keizer bij ons langsgeweest. Van te voren hebben we een hoop vragenlijsten ingevuld en het gedrag van onze katten nog beter geobserveerd. Vrijdag was het dan eindelijk zo ver. Mijn partner en ik waren beiden behoorlijk gespannen, want je krijgt natuurlijk ook te horen dat er dingen beter danwel anders kunnen, terwijl we het altijd met de beste bedoelingen op onze eigen manier hebben gedaan. Mona heeft uiteindelijk bijna 2,5 uur middenin onze woonkamer gezeten en de katten geobserveerd. Al na enkele minuten kregen we het goede nieuws, dat Pixie zoiezo niet chronisch gestresst is en dat zijn blaasproblemen kennelijk een andere oorzaak hebben. We kregen veel tips en uitleg over het gedrag van de katten. We vonden het een hele waardevolle avond en zijn die avond nog met alle tips aan de slag gegaan. Nieuwe, veel grotere, kattenbakken, ander grind, andere manier van schoonmaken van de bakken, meer spelen met de katten en noem het allemaal maar op. Ik kan op dit moment nog niet zeggen of deze veranderingen de blaasproblemen van Pixie structureel hebben aangepakt, maar we hebben er wel weer alle vertrouwen in en zijn al geholpen met het feit dat we weten dat hij niet gestresst is en dat we naar andere oorzaken moeten kijken.

Igor de rotweiler

Wij hebben een rotweiler mannetje van nu 5 jaar vorig jaar kwam in contact met joke van Tinley die kwam bij ons thuis voor het probleem met andere honden en onze rotweiler ij deed altijd heel lelijk dacht ik dan,maar na veel geduld van Joke en een hoop trainen heb ik een andere hond gekregen en Igor een andere baas Igor speelt nu vrolijk met andere honden en zijn bal ik kan het iedereen aanraden. Joke toppie en nogmaals bedankt voor het aandragen van alle opties kus van Igor

Boef is geslaagd!

Ik wilde je vertellen dat Boef geslaagd is voor de cursus jonge honden ABC. Nu op naar de volgende cursus. Na de castratie gaat het steeds beter en hebben er nu een wereldhondje aan. Joke jij ook nog heel erg bedankt voor alle steun en luisterend oor. groetjes Carlo en José

Blaffende honden bijten niet (maar...)

Onze Heidewachtel reu Thommie is 2 jaar oud. Al meer dan een jaar blaft en gromt hij vaak en veel naar alles wat in zijn ogen afwijkt van het normale. De buurman die in zijn auto stapt, mensen die iets te luidruchtig voorbij komen, een hond die hij niet (her)kent, soms vertoont hij dit gedrag zelfs richting ons. Gevolg hiervan is dat de frustratie bij ons flink is toegenomen. We houden van onze hond, maar het voortdurende geblaf werkt je in toenemende mate op je zenuwen. Los daarvan willen we ook niet dat anderen overlast ervaren van onze hond. We kamperen graag en ook daar kan dit gedrag van Thommie erg storend zijn voor de omgeving en voor ons. Natuurlijk hadden we al van alles geprobeerd, al dan niet naar aanleiding van adviezen, maar niets leek te helpen. Krachtig optreden was in onze ogen niet de voor de hand liggende oplossing, omdat we het gedrag van Thommie als onzeker zouden typeren. Op enig moment waren we de wanhoop nabij waarbij we ons emotioneel hebben afgevraagd of wij wel de goede bazen zijn voor onze hond. De dierenarts verwees ons naar Tinley en zo kwamen we in contact met Peter Martens. Na een uitgebreide anamnese middels het invullen van formulieren en het verzenden van een aantal video’s ging hij met ons in gesprek. Tijdens dat gesprek bleek dat de wijze waarop wij op Thommie hebben gereageerd, met grote waarschijnlijkheid zijn gedrag heeft versterkt. Dat was nieuw voor ons, maar door de goede argumentatie achteraf gezien ook wel weer logisch. Peter heeft ons verschillende strategieën voorgesteld waaronder het werken met trainingsdiscs. Zowel Thommie als wij hebben kennis gemaakt met dit hulpmiddel, waarbij er een gedegen instructie is gegeven over hoe te handelen bij ongewenst blafgedrag. Deze informatie kregen we na het consult ook toegestuurd. Na anderhalf uur hebben we afscheid genomen van Peter met de afspraak om na een week telefonisch de voortgang te bespreken en zijn we aan de slag gegaan. Het resultaat mag je gerust verbluffend noemen. Het simpele gegeven dat je weet wat je moet doen op het moment dat de hond blaft, maakt een wereld van verschil. De machteloosheid is weg. Bovendien reageert Thommie er positief op, zonder dat wij boos hoeven te worden en kunnen wij zijn goede gedrag belonen. De methode is zeer hond vriendelijk en dat is voor ons erg belangrijk. Het spreekt na bovenstaande voor zich dat wij bijzonder tevreden zijn over de geleverde dienst. Peter heeft een positieve bijdrage geleverd aan de sfeer bij ons en daar zijn we hem dankbaar voor.

Overenthousiast hondje en de kitten

Ons boomertje Milou was zo enthousiast naar onze nieuwe kitten, dat we haar drie weken in huis aan de lijn moesten houden. Dag en nacht moesten we erbij blijven. Anders stortte ze zich op Thomasje.Toen toch maar gebeld met Marieke. "Wat moeten we doen"? We werden er horendol van. We moesten zelfs thuis werken, want we konden ze niet alleen laten. Milou bedoelde het niet kwaad, maar liet de kitten geen moment met rust gepaard met geblaf en gepiep. Marieke had allerlei tips en die werkten vrij snel. En kijk nu: ze drinken samen uit een bakje, ze poetsen elkaars snoetje en kruipen tegen elkaar aan op bed. BEDANKT MARIEKE!

Mijn paard kan niet alleen zijn

Omdat het stal- en weidevriendje van mijn Arabier was overleden heb ik in november vorig jaar een jonge 3,5 jarige Arabier gekocht: Nijinsky. De 2 gaan goed samen echter ontstond het probleem dat Nijinsky niet alleen kan zijn. Inmiddels is het 4 weken geleden dat gedragstherapeut Lynn Roeten bij mij op locatie is geweest voor een consult. Mede dankzij de nuttige praktische adviezen en nazorg heb ik de juiste handvatten en tips gekregen die ik nodig had.

Rust en plezier met mijn paard

Mijn paard had angst en spanning bij het opzadelen, ging regelmatig hangen of liet zich achterovervallen. Direct na het consult aan de slag gedaan met het advies van Arlène Jansen. Na enkele dagen totaal ander paard. Voor het eerst sinds tijden (jaren!) kon kon ik hem rustig zadel en poetsen. Ik heb er eindelijk weer vertrouwen in dat het goed komt!

Hulp voor onze hond

We zijn blij met de hulp die we gekregen hebben voor Rico, onze adoptiehond uit Spanje. We zijn er nog niet, zijn angst is groot. Maar de angst is al enorm verminderd en we hebben weer vertrouwen in de toekomst. Onze hond was zo bang, we hadden al verschillende deskundigen geraadpleegd.

Testimonial #26

Semmie mijn kat gedroeg zich schuw, en meed contact met mensen. Daarnaast plaste hij regelmatig naast de bak. Van Corine van Tinley heb ik verschillende tips gekregen hoe dit te verbeteren. Semmie heeft sindsdien niet meer naast de bak geplast en zijn gedrag is behoorlijk sociaal geworden. Ik vind hem echt een leuk en gezellig katje geworden die regelmatig direct contact met me zoek. De verandering is eigenlijk enorm.

Testimonial #25

Kleine aanpassing lost groot probleem op

Onze kat platste sinds kort op een nieuw vloerkleed in de woonkamer. Yvon hoorde ons verhaal aan en heeft een oplossing voorgesteld die voor ons en de kat een uitkomst is. Sindsdien zijn we verlost van de nare geuren in de woonkamer.

poes Saartje opeens onzindelijk

Nadat onze lieve Saartje opeens onzindelijk werd na 10 jaar geen problemen hebben wij Yvon ingeschakeld. Al snel tijdens de sessie had Yvon een oplossing voor dit grote probleem met zeer logische uitleg. Ons probleem is volledig opgelost. Superblij!

Chihuahua Tygo

Onze chihuahua Tygo (reu, 2 jaar oud) was erg angstig. Hij uitte zich door veelvuldig te blaffen naar passanten en visite. Hij hield pas op als mensen weer naar huis gingen. Ik had al zo vaak op internet gezocht naar tips en vanalles geprobeerd, maar niets hielp. Met onze andere hond heb ik een puppycursus gevolgd bij Marieke vd Burght. Ik wist dat zij ook gedragstherapeute voor honden is, dus besloot contact te zoeken met haar. Vorige week dinsdag een consult gehad, waarbij me heel veel duidelijk is geworden. Als ik alles hier typ wordt de recensie veel te lang, dus ik hou het kort. We zijn nu 6 dagen verder en ik heb een heel ander hondje! Tygo blaft nog nauwelijks. Als hij wil blaffen kijkt hij me al aan, wetende dat dat niet de bedoeling is. Een enkele keer blaft hij toch, maar hij is dan heel goed te corrigeren. Visite vraagt zich af wat er met Tygo gebeurt is, omdat hij gewoon stil en kwispelend naast mij gaat staan als zij binnen zijn :-). Ik wist dat Marieke goed was in haar vak, maar dat we dit konden bereiken in slechts 6 dagen had ik nooit verwacht! We hebben nog wel een probleempje met de zindelijkheid, maar ik verwacht dat dit ook goed gaat komen met alle tips die ik gehad heb. We pakken het stap voor stap aan. Ik zou alle mensen die “probleemgedrag” bij hun hond zien willen aanraden om contact op te nemen met een gedragstherapeut, het is echt de moeite waard!

Wonderen verricht

Ons katje Pippa kwam vanaf de straat samen met haar zusje Gigi bij ons in huis. Gigi is altijd erg brutaal geweest, maar Pippa erg bang en afwachtend. Pippa vertrouwde alleen mij, en zelfs voor mijn vriend die ook hier woont, was zij erg bang en rende ze voor hem weg. Via de dierenarts kwamen wij bij Kirsten terecht. Ons doel was om Pippa wat meer zelfvertrouwen te geven en niet zozeer dat ze nooit meer bang is of nooit meer wegrent/verstopt. Echter heeft Kirsten wonderen verricht, en zocht Pippa steeds vaker toenadering. Inmiddels komt ze naar mijn vriend toe om even te knuffelen, likt zijn hand, en sindskort komt ze zelfs bij hem slapen! Nog steeds gaat het elke dag gaat het wat beter. Vorige week waren wij super gelukkig om te zien dat Pippa kopjes gaf aan mijn vriend terwijl hij haar eten gaf, niet wetende dat ze een paar dagen later tussen zijn benen zou liggen slapen en zelfs zonder eten te geven geaaid kon worden. Kirsten zelf is heel erg fijn in de omgang, luistert goed naar zowel mens als dier, en is erg goed bereikbaar in de periode na het consult. Wij zeggen nog dagelijks dat we zo blij zijn deze stap genomen te hebben, en zouden het zonder twijfel weer doen én aanraden. Zelfs als je denkt dat het voor jouw kat niet kan helpen, zou ik dit toch proberen. Wij dachten eerst ook dat dit simpelweg was hoe Pippa was, maar zagen geen andere mogelijkheden meer om haar te helpen dan de therapie, en zie hoe zij nu is! Kirsten, nogmaals onwijs bedankt!!

super blij met Marieke v.d Burgt

Onze poes Lady had blaassteentjes met als gevolg dat ze (ook al waren de steentjes verwijderd en was ze zuiver) buiten de bak maar op plaatsen haar urine en ontlasting liet gaan. Dit was een gewoonte geworden. We hebben daarom Marieke laten langskomen en met haar hulp en haar hele fijne adviezen is het probleem opgelost! Het is nu een maand geleden en Lady heeft netjes al die tijd alleen de bak gebruikt en nergens anders geplast of gepoept. Helemaal top!